Château La Haye heeft een zeer lange traditie en is één van de oudste kastelen van St. Estèphe. De eerste wijngaard dateert van 1557, toen dhr. Janot Bernard de eerste wijnstokken aanplantte. Deze eigendom is 370 jaar in dezelfde familie gebleven, tot in 2012 de Belg Chris Cardon het eigendom kocht. Het terroir is 19,50ha groot en de gemiddelde leeftijd van de stokken is tussen de 40 en 50 jaar. De aanplant is zeer hoog: 8300 stokken per hectare, waardoor de wijnen zeer geconcentreerd zijn. De oogst gebeurt manueel.

Prijs

53.95

Druivensoort

Cabernet Sauvignon
Petit Verdot

Soort wijn

Wit

Wijnmaker

Chateau La Haye

Oog

In het glas een leuke en dieprode jonge kleur die langzaam in robijnrood overgaat.

Neus

In de neus een volle, rijke, complexe smaak met lichte houttoetsen. De fruitaromas ontwikkelen zich beter bij het decanteren. De delicate toetsen van zwart fruit en kruidige aromas van fijne peper, evolueren naar aangename toetsen van leder.

Mond

In de mond ontwikkelt zich een vlezige, volle frisse wijn met reeds lichte toesten van munt en chocolade. In het smaakpalet krijgen we niet de volle aangename geur die in de neus werd weergevonden en creëert de wijn een eerder gesloten karakter.