Michel is oenoloog van opleiding en werkte in verschillende prestigieuze wijndomeinen over de hele wereld, vooraleer hij de leiding kreeg over het landgoed van zijn vader Paul.

Domeinen zoals Armand Rousseau in Bourgondië, Lanson in de Champagne, Montes in Chili, en Haute Cabrière in Zuid-Afrika. Volgens Michel is het die ervaring die hem tot een 'echte wijnbouwer heeft gemaakt. Hij is betrokken in elke fase van de vinificatie en besteedt bijzondere aandacht aan het behoud van de natuurlijke expressie van de druivensoorten en de identiteit van de verschillende bodemsoorten. De wijngaarden worden al meer dan 10 jaar bewerkt volgens de principes van de biologische landbouw. Het domein is nu ook officieel bezig met de aanvraag van het bio-label.

Prijs

13.20

Druivensoort

Pinot Blanc

Soort wijn

Wit

Wijnmaker

Paul Ginglinger

Oog

Helder gele kleur.

Neus

Toetsen van perzik en papaya met een vleugje hazelnoot.

Mond

Droge wijn, volledig in balans.

Gerechten

Kan gedronken worden als aperitief, maar past eveneens bij asperges, gevogelte, vis, salades en tapas.