Na het vak te hebben geleerd van Charles Krug, stichtte C.H. Wente, een eerste generatie Duitse immigrant, zijn wijnmakerij in 1883. Hij leerde al snel dat de warme dagen, koele nachten en de gravel achtige grond in de Livermore Valley een ideale basis vormden voor het maken van wijn. Hij kocht 48 hectare en plantte wijnstokken. In 1918 kreeg C.H. Wente ondersteuning van zijn zoons Ernest en Herman, waar Herman uiteindelijk de wijngaarden zou gaan beheren en Ernest zich in het vak van wijnmaker bekwaamde. Uiteindelijk nam de enige zoon (Karl) van Ernest het bedrijf over waar in 1977 Karls' jongste zoon het stuur overnam. Wente is hiermee in de U.S.A. de oudste wijnmakerij die continu onder beheer was van dezelfde familie. Inmiddels is het aantal hectare onder beheer uitgegroeid tot 2000 hectare in de Livermore Valley en San Fransisco Bay. Daarnaast heeft Wente ook nog 800 hectare onder beheer in Arroyo Seco, Monterey.

Prijs

14.90

Druivensoort

Chardonnay

Soort wijn

Wit

Wijnmaker

Wente

Oog

Kleur met gouden zweem, goudgele kleur.

Neus

Heerlijke geur met botertje en lichte houttoets. Heerlijke aroma's van rode appel, vanille en mooi geïntegreerde houttoetsen, tevens vallen de citrus en het tropisch fruit op.

Mond

De smaak is vol en indrukwekkend zonder te zwaar te worden. In de mond een hint van appel, getoast brood, boter en subtiel hout. Deze Chardonnay is mondvullend met een halflange, verfrissende afdronk.

Gerechten

Smaakt goed bij: wit en rood vlees, gebakken vis, pasta's.