De geschiedenis van de Heidsiecks gaat terug tot halverwege de 18e eeuw, maar wordt pas écht serieus als 'Champagne Charlie' het huis in 1851 zijn definitieve vorm geeft. Tot in zijn kern gedreven om zijn Champagnes en hun kwaliteit met anderen te delen, reist hij tien jaar lang naar Amerika om ze aan de man te brengen. Een gepassioneerd verhaal dat zelfs is verfilmd met Hugh Grant in de hoofdrol. Kwaliteit stond voor hem voorop en rijping is daar een aspect van. Zodoende kocht Charles in 1867 geen wijngaarden, maar door Romeinen uitgegraven kelders. Inmiddels UNESCO-werelderfgoed. De perfecte omstandigheden voor de rijping van de wijnen. De signatuur van deze kwaliteit heeft Charles Heidsieck een onberispelijke reputatie opgeleverd als unieke Champagne producent.

Prijs

45.20

Druivensoort

Pinot Noir
Pinot Meunier
Chardonnay

Soort wijn

Champagne

Streek

Champagnes

Wijnmaker

Charles Heidsieck

Oog

Mooie gouden kleur.

Neus

Opvallende neus met fruit en brioche. Lekker!

Mond

Volle smaak, een droge champagne met een toets honing in de aanhef, mooi in balans en een goede fraicheur. Harmonieus, vineus, elegant!

Gerechten

Oesters passen hier zeker bij, maar denk ook eens aan bijvoorbeeld gebakken wilde paddenstoelen met schuim van Parmezaan en fijngesneden rucola.